Afvalcontainer huren | Puincontainer hurenAfvalcontainer huren | Puincontainer hurenAfvalcontainer huren | Puincontainer hurenAfvalcontainer huren | Puincontainer huren

Grofafval container huren 2022

Grofafval container huren 2022
MijnContainerPartner

Grofafval container huren 2022

Bij een verhuizing, ontruiming of wanneer je het huis gaat verbouwen maak je het jezelf gemakkelijk met het huren van een container voor grof afval. Een containerverhuurbedrijf levert de lege grof afvalcontainer bij je af en haalt de volle container later weer op. 

Huren van een grof afval container is handig, want met een container voor de deur hoef je niet te wachten op de vuilophaaldienst van de gemeente. Ook hoef je niet meerdere keren naar de vuilstort te rijden voor het wegbrengen van grofafval. Dat scheelt je zeeën aan tijd, waardoor je de klus zonder stress op jouw eigen tempo kunt afmaken.

Container huren voor afvoeren van grof afval

Grofafval is huishoudelijk afval en huisraad die vanwege het formaat niet in een ondergrondse container, minicontainer of kliko past en ook niet verder gescheiden kan worden. Bij grof afval kan je dus denken aan meubels en andere voorwerpen die je niet meer kunt gebruiken en dus liever afvoert.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag grofafval niet bij het gewone huisvuil worden aangeboden. Heb je een grote hoeveelheid afval dat weg moet, dan is het huren van een grof afvalcontainer de beste manier om op een goedkope, maar toch milieubewuste wijze van oud meubilair, stoelen, tapijten en ongewenste huisraad, maar ook metalen, kunststof, plastic, papier en ander grof afval af te komen.

Wat mag wel en wat niet in een grof afvalcontainer?

Niet alles mag worden afgevoerd in de gehuurde container. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om klein chemisch afval (kca) in de grofafval container te gooien. Verf, olie, accu’s, etc. bevatten chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu en mag niet in de container voor grof afval. Een koelkast of vriezer mag om diezelfde reden niet worden afgevoerd in de gehuurde container voor grofafval. Andere elektrische apparaten mogen overigens wél in de grof afvalcontainer, maar kunnen ook worden ingeleverd bij de winkel wanneer je eenzelfde soort apparaat koopt.

Wat is wel toegestaan in de grofafval container:

 • Grofvuil en huisraad
 • Puin, beton en stenen
 • Gips
 • Hout
 • Metalen
 • Papier en karton
 • Plastics en kunststoffen

Wat is niet toegestaan in de grofafval container:

 • Asbesthoudend materiaal
 • Gevaarlijk en klein chemisch afval
 • Accu’s in verband met bijtende of irriterende stoffen
 • Koelkasten of vriezers
 • Zakken met huisvuil
 • Autobanden
 • Grond
 • Technisch rubber

Duurzame keuze

Gescheiden inzamelen van afval is belangrijk voor de recycling. Materialen worden gerecycled en dat spaart grondstoffen en energie. Ook grof afval wordt op die manier alsnog een waardevolle grondstof. In Nederland zijn we er blijkbaar goed in, slechts een handjevol Europese landen doet het beter op het gebied van recyclen.  

Met het huren van een grof afvalcontainer draag je zelf ook een steentje bij. Recyclen van afval staat bij ons dan ook op de eerste plaats. Je kunt bij ons verschillende soorten afvalcontainers huren, zodat je afval kunt scheiden en de prijs voor een (grof) afvalcontainer laag kan worden gehouden. 

Jouw voordelen huren grofafval container

Huren van een container voor grofafval draagt bij aan een duurzamer milieu. Los daarvan zijn er nog meer voordelen.

Voordeel 1: Container huren levert een tijdsbesparing op

Het heen-en-weer rijden naar het milieupark of de gemeentewerf kost je tijd. Bovendien ben je veel tijd kwijt aan het inladen en weer uitladen. Jij of de klussers die je inhuurt zijn een tijdje weg van het werk, wat de klus vertraagd. Het laten neerzetten van een grof afvalcontainer zorgt dat het afvoeren van afval geen tijdrovende activiteit is. Vergeet bovendien ook niet dat het storten van afval op de gemeentewerf vaak niet gratis is. 

Voordeel 2: Grof afval afvoeren zonder aanhanger

Wil je zelf een grote hoeveelheid grof afval afvoeren, dan heb je daar meestal een aanhanger voor nodig. Een gewone aanhanger zit snel vol. Je zult dus meerdere keren heen en weer moeten rijden. Dat kost je dus tijd en wanneer je een aanhanger moet huren voor het afvoeren van afval dan kost ook dat weer geld. 

Voordeel 3: Huren van een container voor grofafval is gemakkelijk

De container wordt op de gewenste dag op het aangegeven adres afgeleverd en op jouw verzoek weer opgehaald. Het vullen van de container heeft geen haast, want in principe mag deze acht weken op de locatie blijven staan. Afvoeren van grof afval levert op die manier geen stress op. Bovendien kan je veiliger werken wanneer het afval opgeruimd is in de container.

Kosten voor het huren van een grof afvalcontainer

Sommige afvalsoorten zijn eenvoudiger te recyclen dan andere. De kosten voor het verwerken van een afvalstroom is daardoor lager en dat zie je weer terug in de huurprijs van een (grof) afvalcontainer. Een container voor het afvoeren van hout of tuinafval is zodoende goedkoper, huren van een container voor grof afval weer wat duurder. 

Goed om te weten is dat wij werken met all-in prijzen voor de verhuur van een afvalcontainer. Er komen dus achteraf geen extra kosten bij. Ook mag de container 8 weken blijven staan tegen dezelfde vaste lage prijs. 

Vergunning nodig voor een grofafval container

De gehuurde grofafvalcontainer mag je in principe neerzetten waar je dat wil. Belangrijk is wel dat je het verkeer en andere omwonenden niet hindert. In sommige gevallen kan het daarom zijn dat je een vergunning nodig hebt. Kan de container niet op eigen terrein staan, maar moet deze (gedeeltelijk) op gemeentegrond worden neergezet, dan kan je het beste overleggen met de gemeente over het plaatsen van een (grofafval) container.  

Tips voor het vullen van de container

Je kunt bij ons grofafval containers huren met een inhoud van 3m3, 6m3 en 10m3. Afhankelijk van de hoeveelheid afval, kies je voor een kleine, een middelgrote of een grote afvalcontainer. De volgende punten helpen de ruimte in de container zo effectief mogelijk te gebruiken.

 • Gooi afval niet klakkeloos in de container, maar probeer ieder hoekje en gaatje te gebruiken. Leg zwaarder afval onderin en gebruik kleiner afval om de gaten op te vullen.
 • Om de container veilig af te kunnen voeren mag het afval niet meer dan 15 centimeter boven de rand uitsteken. Heb je lang afval, dan kan je dit het beste in kleine stukken zagen.